Alfred Nobel og hans priser - Nielsen, Henry (Samfundsøkonomen, 2017)
Siden 1901 er der næsten hvert år blevet uddelt nobelpriser for fysik, kemi, fysiologi eller medicin, litteratur og fredsarbejde. Men hvad var det, der fik prisernes ophavsmand til at belønne netop disse fem felter? Og hvordan finder de ansvarlige i Stockholm og Oslo frem til årets prisvindere? Det er vi blevet meget klogere på, efter at Nobelstiftelsen i 1974 åbnede arkiverne for seriøse forskere, dog kun med adgang til at studere mere end 50 år gammelt materiale. Ikke desto mindre har forskningen leveret overraskende resultater.