Redaktionelt forord - Kærgård, Niels (Samfundsøkonomen, 2017)
Hvor de oprindelige Nobelpriser har været uddelt siden 1901, var det først i 1969, man begyndte at uddelte en pris i økonomi. Det er altså ikke en oprindelig Nobelpris, og det er der nogen, der lægger vægt på. Det er dog svært at se, at en pris finansieret af verdens ældste nationalbank i anledning af dens 300-års jubilæum i sig selv skulle være mindre fin end en pris finansieret af en udlandssvensk dynamitproducent, når proceduren for uddelingen i øvrigt er den samme. Det var Det Svenske Videnskabsakademi, der i 1901 accepterede pengene fra dynamitproducenten og siden har uddelt kemi- og fysikprisen, og det var også dette akademi, der i 1969 accepterede pengene fra Sveriges Riksbanken og uddeler økonomiprisen.