Investeringsbeskyttelse i en kommende frihandelsaftale mellem EU og USA - Mouyal, Lone Wandahl (Samfundsøkonomen, 2016)
Det traktatbaserede regime til beskyttelse af udenlandsk investering har i de seneste år været genstand for kritik, der dækker over en grundlæggende juridisk problemstilling her omtalt som et stabilitets-fleksibilitets dilemma. Kritikken aktualiseres i forhandlingerne af en større handels- og investeringsaftale mellem EU og USA, the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP).