Redaktionelt forord - Nedergaard, Peter (Samfundsøkonomen, 2016)
EU’s legitimitet er det overordnede tema for dette nummer af Samfundsøkonomen. Emnet har fået en fornyet aktualitet i de senere år, fordi det kan ses som et aspekt ved den stigende skepsis angående indretningen af det europæiske samarbejde, som stadig flere aktører i stadig flere lande giver udtryk for. I forbindelse med flere folkeafstemninger har befolkningerne stemt »nej« til initiativer, som er blevet opfattet som en udvikling i retning af yderligere integration. Den britiske befolkning har desuden haft en afstemning om selve medlemsspørgsmålet.