Renæssance, sult og autoritær kapitalisme i Etiopien - Hess-Nielsen, Ane Cecilie (Samfundsøkonomen, 2016)
Ligesom andre afrikanske stater følger Etiopien en udviklingsmodel med fokus på statens stærke rolle. Det østafrikanske land gennemfører ambitiøse nationale vækstplaner, og dæmningsprojektet på Nilen ’Grand Ethiopian Renaissance Dam’ markerer landets nye moderne æra. Renæssancekampagnen forbinder nutidens økonomiske politik med Etiopiens glorværdige fortid og symboliserer landets udvikling og transformation til modernitet som er drevet af regeringspartiet EPRDF. På trods af høj vækst udtrykker etiopiere dog ofte skepsis over for de aktuelle udviklingsprojekter, og mange føler sig ikke inkluderet i den økonomiske vækst.