Systemiske skævheder i den generelle udligningsordning - Gregers, Kjeld (Samfundsøkonomen, 2018)
Den generelle udligning beregnes ud fra estimering af kommunernes udgiftsbehov. Men udgiftsbehovet udmåles systematisk skævt ved utilstrækkeligt hensyn til befolkningens aldersfordeling i de enkelte kommuner og med stort fokus på sociale problemer i byerne, men ikke i landdistrikterne.