Det kommunale udligningssystem og argumenter for dets ændring - Etzerodt, Søren Frank; Hansen, Morten Balle (Samfundsøkonomen, 2018)
Artiklen gennemfører en komparativ analyse af rationalerne bag det danske kommunale udligningssystem, sådan som det er opbygget i dag, og sådan som det blev foreslået ændret af tre kommunale alliancer i 2017 og 2018. Formålet med artiklen er at tydeliggøre og sammenligne de tre alliancers centrale interventionsteorier relateret til systemet.