Redaktionelt forord - Etzerodt, Søren Frank (Samfundsøkonomen, 2018)
Udligningseksperten Jørgen Lotz spurgte for knap 20 år siden i Samfundsøkonomen, om der var krise i det kommunale tilskuds- og udligningssystem. Hertil lød svaret: Ja! Siden er der sket meget på udligningsområdet, og nogle af datidens knaster er da også blødt op. Dog vil flere også i dag mene, at der er krise i det kommunale udligningssystem.