Nobelprisen i økonomi 2017: Richard Thaler - Reinholt Fosgaard, Toke; Gårn Hansen, Lars (Samfundsøkonomen, 2018)
Richard H. Thaler blev i 2017 tildelt Nobelprisen i økonomi for sit arbejde inden for adfærdsøkonomi. Prisen er givet for hans arbejde med at indarbejde erkendelser fra psykologi i økonomiske adfærdsmodeller. I Nobelkomiteens begrundelse peges der særligt på hans undersøgelser af konsekvenserne af begrænset rationalitet, sociale præferencer og manglende selvkontrol.