1968 – en kompliceret historie, der let bliver for simpel - Kærgård, Niels (Samfundsøkonomen, 2018)
De danske universiteters vej fra små traditionelle eliteuniversiteter til moderne masseuniversiteter har været omtumlet. Fra professorvælde over studenteroprør til ”fagskoler”. Perioden omkring 1968 er helt central i denne udvikling.