Forebyggelse af risikoudvikling og psykisk sygdom hos børn af psykisk syge - Harder, Susanne; Aggernæs, Bodil; Davidsen, Kirstine (Samfundsøkonomen, 2018)
Der mangler systematiske og målrettede forebyggende tilbud til børn af forældre med alvorlig psykisk sygdom og deres familie. Halvdelen af disse børn udvikler selv psykiske lidelser. En tidlig forebyggende indsats vil kunne mindske risikoudvikling hos børnene og dermed nedsætte deres risiko for senere at udvikle psykiske lidelser. Det vil spare familien for mange lidelser og samfundet for senere udgifter til ofte livslange sociale og sundhedsmæssige ydelser. Denne artikel beskriver en tidlig indsats, målrettet disse familier, der bygger på evidensbaserede behandlingselementer.