Måske vi bare skal snakke mere sammen? - Hagel, Helene (Samfundsøkonomen, 2022)
Hvis man bare én gang har set ”Debatten” med Clement Kjersgaard om et tema indenfor den grønne omstilling, hørt én klimapolitisk redegørelsesdebat i folketingssalen eller været til én konference om ”Danmark som grønt foregangsland” arrangeret af fx DI, så har man set og hørt alle de perspektiver, der findes i den mainstream klimapolitiske debat, og den næste debat, man tænder for, vil formentlig være en nogenlunde 1:1 gentagelse af den sidste, man hørte. Debatten kører nemlig i ring, og det er – udover at være småtrivielt for dem, der følger den til hverdag – skadeligt og ærgerligt, at vi i 2022 til stadighed fedter rundt i de samme karikerede og kedsommelige diskussioner og pointer: erhvervslivet må ikke miste sin konkurrenceevne, omstillingen må ikke ramme de fattigste hårdest, den må ikke lede til øgede udledninger i udlandet, eller ”vi har ikke råd til både grøn omstilling og velfærd”.