Debat mellem Jonas Holm og Pelle Dragsted - Holm, Jonas; Dragsted, Pelle (Samfundsøkonomen, 2022)
Politikerne har gennem 30 år svigtet deres ansvar for at bremse de menneskeskabte klimaforandringer. I samme periode har markedskræfterne skabt en enorm velstandsstigning over hele verden. Desværre har markedskræfterne også samtidig skabt stigende udledning af klimagasser som CO2 og metan, ganske enkelt fordi det har kunnet betale sig at afbrænde fossile brændsler i stor stil, og fordi forbrugerne i takt med fremgangen i levestandard har efterspurgt mere kød. Selvom man i 30 år har vidst, at udledningen af klimagasser førte til global opvarmning og stigende havvandstand, har det for de fleste sektorer være helt gratis at forurene atmosfæren med CO2 og metan.