Mod en økologisk stat? - Holm, Jesper (Samfundsøkonomen, 2022)
Med en summarisk gennemgang af miljøreguleringens historiske tilblivelse og udvikling trækker jeg statsteoretiske iagttagelser med ind i kritisk, tværfaglig analyse af miljøpolitikkens manglende effektivitet. Kritikken bliver sammen med EU's voksende betydning medskaber af en voldsom statslig vækst i styringsapparat, der dog gradvist udhules i styringsformåen. Bidraget gennemgår forskellige statskoncepter fra miljøstat over supervisionsstat til en bæredygtig stat mod til sidst at tegne konturer af en økologisk stat i et nulvækst samfund.