Grønland, en selvbærende økonomi – krav og muligheder - Andersen, Torben M. (Samfundsøkonomen, 2022)
Målet om at sikre en selvbærende økonomi for Grønland står centralt i den politiske debat. Den grønlandske økonomi adskiller sig på mange måder fra andre lande grundet geografi og en meget stærk specialisering. Den økonomiske udvikling de senere år har været gunstig, men har også vist, at barrierer på arbejdsmarkedet og uddannelsesområdet bremser mulighederne for yderligere økonomisk fremgang. En proces mod en selvbærende økonomi er derfor i første omgang afhængig af indenlandske politiske initiativer.