Hvornår er et EU-formandskab en succes? - Nissen, Christine; Schacke-Barfoed, Iben (Samfundsøkonomen, 2025)
Danmarks EU-formandskab i andet halvår af 2025 finder sted i en brydningstid præget af kriser, polarisering og store forventninger. Artiklen argumenterer for, at et formandskabs succes ikke alene kan måles i antallet af afsluttede forhandlinger eller vedtagne retsakter. I stedet må det vurderes ud fra Danmarks evne til at understøtte europæisk sammenhold, sætte en troværdig dagsorden og reagere strategisk og samlende i et Europa præget af kriser og forandring.