Det danske EU-formandskab i efteråret 2002 - Skytte Christoffersen, Poul (Samfundsøkonomen, 2025)
Færdigforhandlingen af EU’s store udvidelse med Polen, de baltiske lande, Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet, Slovenien, Malta samt Cypern var historisk. Danmark har under andre formandskaber bidraget konkret til EU’s udvikling, men intet kan sammenlignes med afslutningen i Bella Centret den 13. december 2002 med Anders Fogh Rasmussens tale foran regeringscheferne: ”I dag har vi lukket et af de mørkeste kapitler i Europas historie. Europa spreder sine vinger i frihed, velstand og fred. Et nyt Europa er født.”