Forældreansvarsloven opdeler forældre i to forskellige roller - Bisgaard, Mette (Samfundsøkonomen, 2024)
Når forældre går fra hinanden, skal de beslutte, hvor barnet skal bo, og hvilken samværsordning barnet skal have med den anden forælder. Det giver forældrene to nye roller som henholdsvis bopælsforælder og samværsforælder, og med rollerne følger forskellige beslutningsbeføjelser i forhold til barnet. Mødre bliver langt hyppigere bopælsforældre. Det stiller mødre og fædre forskelligt, hvis de er i konflikt omkring samværet og inddrager de familieretlige myndigheder. Denne artikel dykker ned i betydningen af de to roller og undersøger, hvordan forældre forhandler rollerne, og hvad beslutningen er udtryk for.