Lige løn for lige uddannelse: Cand.polit.ers køn og løn - Eifler, Nadja; Hansen, Henrik (Samfundsøkonomen, 2024)
Vi analyserer lønforskelle mellem mandlige og kvindelige økonomer i hhv. den offentlige og private sektor to år efter dimissionstidspunktet ved brug af den klassiske Oaxaca- Blinder dekomponering. Lønforskellen er betydelig selv i vores meget homogene gruppe af personer (18.000 kr. i den offentlige sektor; 60.000 kr. i den private sektor). Fem år efter dimissionstidspunktet er lønforskellen steget til 49.000 kr i den offentlige sektor og 143.000 kr. i den private sektor. Forskelle i karakterer, erhvervserfaring og øvrige personlige karakteristika er ikke i stand til at forklare majoriteten af disse forskelle, hverken to eller fem år efter dimissionen.