Nogle aktuelle udfordringer i eurosamarbejdet - Callesen, Per (Samfundsøkonomen, 2012)
Gældskrisens hovedårsag er en fejlslagen makroøkonomisk politik, som var et internationalt fænomen og hvis konsekvenser har ramt lande både i og uden for eurosamarbejdet. Der er ingen enkle løsninger. De trufne skridt til bedre institutioner gør eurosamarbejdet mere solidt. Yderligere er det er velbegrundet med en bankunion, men vanskeligere at se begrundelsen for fælles finanspolitik. De velkendte ulemper for Danmark ved at stå uden for gælder fortsat, men de seneste år har demonstreret lidt ekstra både fordele og ulemper.