ØMU – Fejlkonstruktion eller misligholdelse? - Thygesen, Niels (Samfundsøkonomen, 2012)
Artiklen argumenterer, at deltagerlandenes misligholdelse af Maastricht Traktatens lempelige regelsæt er hovedårsagen til de aktuelle problemer. Der er gjort gode fremskridt med at gøre en gentagelse usandsynlig; anstrengelserne kan nu samles om det mest nødvendige for at bringe ØMU-landene ud af krisen.