Redaktionelt forord - Andersen, Peder; Kærgård, Niels (Samfundsøkonomen, 2012)
ØMU’en er i sin dybeste krise nogensinde. Mange tror, at unionen er så fejlkonstrueret, at den ikke kan overleve. Og skeptikere overvejer, hvor meget af EU-konstruktionen der bliver trukket med i faldet. Samtidigt har EU fået Nobels fredspris 2012.