Nobelprisen 2011 til Sargent og Sims - Pedersen, Torben Mark (Samfundsøkonomen, 2012)
De amerikanske økonomer Thomas J. Sargent og Christopher A. Sims blev i 2011 hædret med Nobelprisen i økonomi »for their empirical research on cause and effect in the macroeconomy«. Det er fuldt fortjent, for Sargent og Sims har udviklet de økonometriske metoder, der i dag anvendes overalt i empiriske studier af effekten af økonomisk politik.