Hvad er et naturligt monopol, hvorfor og hvordan skal det reguleres? - Olsen, Ole Jess; Smidt, Carsten (Samfundsøkonomen, 2012)
Naturlige monopoler er et vigtigt indslag i borgernes og virksomhedernes hverdag. Deres vilkår er blevet ændret radikalt i de sidste tyve år. På nogle områder er der indført konkurrence, på andre er den statslige regulering blevet strammet op.