Mellem stormagtsinteresser og småstatsidentitet: Dansk diplomati gennem 150 år - Olesen, Mikkel Runge; Wivel, Anders (Samfundsøkonomen, 2013)
Hvordan påvirker de indenrigspolitiske og internationale begrænsninger handlerummet for dansk diplomati, og hvordan har dette handlerum og dets konsekvenser varieret over tid? Med udgangspunkt i den observation, at diplomati udfoldes i et handlerum mellem indenrigspolitiske og internationale rammebetingelser, diskuterer artiklen udviklingen i rammevilkårene for dansk diplomati gennem de seneste 150 år og konsekvenserne af denne udvikling.