Redaktionelt forord - Wivel, Anders (Samfundsøkonomen, 2013)
Formålet med dette temanummer om ’Diplomati under forandring?’ er med udgangspunkt i Danmark at identificere, analysere og diskutere aktuelle diplomatiske udviklinger. Temanummerets forfattere tager os på den baggrund med gennem en diskussion af diplomatiets generelle udviklingstræk og deres betydning for Danmark og den danske udenrigstjeneste, en analyse af dansk diplomatisk udvikling i historisk kontekst med vægt på de eksterne rammevilkår, en analyse af nordisk diplomati, en analyse af vilkårene for et lille land som Danmark i det diplomatiske spil i EU, og en analyse af forandringer i kinesisk diplomati og disse forandringers konsekvenser.