Økonomisk vækst og konvergens i Østeuropa - Stæhr, Karsten (Samfundsøkonomen, 2013)
Østlandene har siden midten af 1990’erne haft relativt høj, men stærkt fluktuerende BNP-vækst, og indkomstgabet til Vesteuropa er gradvist blevet reduceret. Væksten har dog i betydelig grad været baseret på kapitalindstrømning udefra, og nedgangen efter den global finanskrise i 2008 har blotlagt svagheden ved denne vækstmodel. Østlandenes udfordring er at tilpasse den økonomiske politik, så de opnår en højere trendvækst men også en mere stabil økonomisk udvikling.