Demokratisk konsolidering eller overgang til noget andet? - Riishøj, Søren (Samfundsøkonomen, 2013)
Demokratiseringen efter 1989 fremkaldte et vidt spektrum af traditionelle partier og tillige mere populistiske samt nationalistiske og EU-skeptiske bevægelser. Styreformerne har udviklet sig forskelligt og sammenlignes med forskellige typer af regimer fra det klassiske liberale demokrati til mere autoritære styreformer.