Fra pragmatisk til ideologisk atlantisme? Danmark i den amerikanske verdensorden - Wivel, Anders (Samfundsøkonomen, 2015)
Atlantismen har siden afslutningen af Anden Verdenskrig spillet en central rolle i dansk udenrigspolitik, men den har fået et særligt udtryk i den amerikanske verdensorden, hvor den er knyttet til både overlevelses- og indflydelsespolitik og har medvirket til en militarisering af dansk udenrigspolitik