TTIP og den amerikanske verdensorden: Opbrud eller gennembrud? - Mortensen , Jens Ladefoged (Samfundsøkonomen, 2015)
Bliver TTIP-aftalen et gennembrud for eller opbrud i den amerikanske verdensorden? Tilhængere håber, at en transatlantisk frihandelsaftale kan presse de opstigende magter til at tage medansvar. Andre frygter, at TTIP skaber ordensforstyrende modreaktioner. Artiklen ser nærmere på TTIP’s effekter på den globale magtfordeling og økonomiske verdensorden.