Køb afl ad – om handel med forureningstilladelser - Andersen, Peder (Samfundsøkonomen, 2014)
At anvende omsættelige forureningstilladelser er at acceptere afl adskøb. Tilsvarende gælder brugen af miljøafgifter, hvor der direkte betales for forureningen. Eventuelle etiske problemer med sådanne økonomiske reguleringsinstrumenter må afvejes ved at sammenligne effektivitetsgevinsten ved brugen af effektive økonomiske reguleringsinstrumenter over for effektivitetstabet ved brugen af ineffektive, men mere etisk acceptable reguleringstiltag.