Økonomisk vækst og livskvalitet - Ploug, Niels (Samfundsøkonomen, 2014)
Kommissionen om måling af økonomisk vækst og sociale fremskridt, den såkaldte Stiglitz-Sen-Fitoussi-kommission, satte med sin rapport fra 2009 fornyet gang i diskussionen af sammenhængen – eller modsætningen – mellem økonomisk vækst og livskvalitet. Denne artikel ser på såvel debatten som på de konkrete tiltag til måling af livskvalitet, der er udviklet som opfølgning på rapportens anbefalinger.