Grøn vækst: et nyt spor mellem misvækst og nulvækst - Andersen, Mikael Skou (Samfundsøkonomen, 2014)
Frem mod miljøtopmødet ‘Rio+20’ i juni 2012 satte Verdensbanken, OECD og FN’s Miljøprogram, UNEP, fokus på ‘grøn økonomi’ og ‘grøn vækst’ som svar på de globale udfordringer, ikke blot med hensyn til at nå frem til en forpligtende international klimaaftale ‘post-Copenhagen’, men især for at formulere en ny modus vivendi for verdensøkonomien i lyset af den omsiggribende fi nanskrise.