EU-retten og den danske arbejdsmarkedsmodel - Nielsen , Ruth (Samfundsøkonomen, 2015)
Artiklen skitserer nogle hovedtræk af EU’s udvikling, herunder især mulighederne for at implementere direktiver ved kollektiv overenskomst, princippet om arbejdskraftens fri bevægelighed og betydningen af EU’s Charter om grundlæggende rettigheder.