Schweiz - Her er erhvervsuddannelser det normale valg - Clematide, Bruno (Samfundsøkonomen, 2017)
I Danmark vælger for få en erhvervsuddannelse og frafaldet er massivt. I denne artikel beskrives, hvad et andet land med et vekseluddannelsessystem – Schweiz, hvor to tredjedele af en ungdomsårgang tager en erhvervsuddannelse – gør anderledes end Danmark. Artiklen bygger på et studie af vekseluddannelser i Schweiz, Tyskland og Holland, og ikke mindst på en lang række studiebesøg i folkeskolen, hos private og offentlige virksomheder, uddannelsesinstitutioner, interesseorganisationer og myndigheder.