Nobelprisen i økonomi – til ikke-økonomer - Dreyer Lassen, David (Samfundsøkonomen, 2017)
´Det første felt i kommentarsporet på en hvilken som helst artikel om den årlige Nobelpris i økonomi er ”Det er ikke en rigtig Nobelpris”. Alfred Nobel havde ikke samfundsvidenskaberne med i sine testamenterede tanker, hvilket ikke er så underligt, da samfundsvidenskaberne selv kun var ved at etablere sig som særlige og værdige forskningsfelter ved Nobels død. Det betyder selvfølgelig ikke en pind. Videnskabssociologer argumenterer undertiden for, at akademiske discipliner primært skal forstås som incitamentsstrukturer, og enhver incitamentsstruktur skal have en eller flere priser, som nyder generel anerkendelse. Hvad prisen hedder, er mindre vigtigt.