Skatter, offentlig sektor og økonomisk performance - Andersen, Torben M. (Samfundsøkonomen, 2016)
Effekterne af beskatningen kan ikke vurderes uafhængigt af, hvad skatterne finansierer. En stor del af de offentlige udgifter har potentielt positive eller negative effekter på arbejdsudbuddet, og de bør medtages i en analyse af skatternes effekter. Nyere empiri underbygger betydningen af at sondre mellem aktive eller passive udgifter og mellem mere eller mindre forvridende skatter.