‘For the greatest benefit of mankind!’ - Jespersen, Jesper (Samfundsøkonomen, 2017)
Det var nok ikke nogen tilfældighed, at Alfred Nobel tilbage i 1895, da hans testamente blev skrevet, ikke inddrog økonomi, som en af de videnskaber, hvorom det med sikkerhed kunne siges, at der fandtes enestående bidrag, der ‘hafva gjort menskligheden den største nytta’. Det er som bekendt kun fysik, kemi og medicin, der blev givet den status.