Redaktionelt forord: Skattereform: Hvorfor og hvordan? - Andersen, Peder; Kærgård, Niels (Samfundsøkonomen, 2016)
Når ændringer i skattesystemet skal gennemføres, må det ske i et kompliceret samspil mellem politikere og fagøkonomer. Der er elementer, der teoretisk set er ren fagøkonomi. I princippet er opstilling og estimation af arbejdsudbudsfunktionen, og dermed analyser af skattens betydning for arbejdsudbud og produktion, et rent fagøkonomisk spørgsmål. Modsat er vægtlægningen ved valget mellem delvist konfliktende mål som effektivitet, trivsel og lighed i betydelig grad et rent politisk spørgsmål. Indholdet af en skattepakke kan kun fastlægges ved at inddrage politiske præferencer.