Modtagelse af uledsagede mindreårige asylansøgerer - Andersson, Vibeke (Samfundsøkonomen, 2017)
Denne artikel behandler velfærdsstatens modtagelse af de uledsagede flygtningebørn. Artiklen diskuterer skismaet mellem de konventioner, der omhandler børns rettigheder, og den danske velfærdsstats egeninteresser. På den ene side er velfærdsstaten optaget af, at de uledsagede mindreårige er sårbare og skal behandles som børn. På den anden side er myndighederne også optagede af, at sortere flest muligt fra, så der ikke er nogle, der opnår asyl uberettiget i forhold til de gældende regler.