Opbakningen til velfærdsstaten - Goul Andersen, Jørgen (Samfundsøkonomen, 2017)
Der er stor opbakning til velfærdsstaten, undtagen blandt de 5-10 pct. med de højeste indkomster. Tilslutningen er dog betinget. Besparelser accepteres, hvis vælgerne overbevises om, at de er nødvendige pga. krise eller fremtidige ældreudgifter. Den offentlige sektor er kronisk mistænkt for lav effektivitet – men dens image er stærkt forbedret. Tilslutningen er størst til serviceudgifterne – og mindre til overførsler til ledige m.fl. Men folk skal ikke udstødes. Da det kom til udfald fra dagpengesystemet, var der støtte til lempelser på tværs af politiske skel.