Det kommunale udligningssystems opbygning og historik - Etzerodt, Søren Frank; Mau Pedersen, Niels Jørgen (Samfundsøkonomen, 2018)
Hvorfor har vi et udligningssystem, hvordan har det ændret sig over tid, og hvad er de mest centrale elementer i systemet i dag? Artiklen besvarer alle tre spørgsmål med henblik på at give en historisk-kontekstuel forklaring af udligningssystemet.