Økonomisk regulering af elnetselskaberne - Moesgaard, Rune (Samfundsøkonomen, 2012)
De selskaber, der distribuerer el til husholdninger og virksomheder, reguleres gennem indtægtsrammer, forrentningslofter og benchmarking. Siden reguleringen blev indført i 2005, har netselskaberne reduceret deres driftsomkostninger med 20 pct.