Opsporingsmodel og helhedsorienteret indsats med inddragelse af forældrene sikrer hjælp til børn og unge i en udsat position tidligt i deres liv – og dermed undgår vi dårlige livsforløb og voldsomme offentlige udgifter - Mehlbye, Jill (Samfundsøkonomen, 2018)
Omfanget af børn og unge i en social udsat position og i risiko for at blive marginaliseret i en række samfundsmæssige sammenhænge skønnes at udgøre mellem 2% og 6% af alle børn i Danmark. I artiklen præsenteres en model for, hvordan den tidlige opsporing kan sikre, at børn og unge i en udsat position opdages så hurtigt som muligt, og hvilke typer af indsatser, der især vil kunne give barnet/den unge den rette hjælp og støtte.