Hvorfor fik vi FN’s Verdensmål? - Lykketoft , Mogens (Samfundsøkonomen, 2019)
Verdensmålene er et frontalt opgør med den fremherskende neoliberale konsensus – et opgør med det, der kaldes Washington konsensus. De lægger op til en partnerskabsorienteret tilgang, hvor der skal arbejdes sammen på tværs af lande og interesser for at nå målene.