VERDENSMÅLENE – en udfordring for hele samfundet - Ploug, Niels (Samfundsøkonomen, 2019)
FN’s generalforsamling vedtog i 2015 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. De kom som en efterfølger til FN’s mål fra år 2000 – de såkaldte Årtusinde-mål (millenium development goals) – for udvikling af især udviklingslande frem mod år 2015, og som havde været en stor succes ikke mindst når det gælder bekæmpelse af fattigdom. Men de nye verdensmål kom til at omfatte alle FN’s 193 medlemslande, og de har med 17 mål mod tidligere 8 fokus på en bæredygtig udvikling på langt flere områder. Bæredygtighed forbindes ofte med miljø- og klimaområdet, men målene dækker også økonomi, økonomisk vækst, sundhed, uddannelse, by-udvikling, arbejdsforhold og meget, meget mere.