Uddannelse – nøglen til Grønlands fremtid - Lennert, Mîtdlârak Møller; Demant-Poort, Lars (Samfundsøkonomen, 2022)
Meget håb er knyttet til uddannelse som middel til at skabe forbedret produktivitet, økonomisk vækst, social udvikling og fattigdomsbekæmpelse. Det er også tilfældet i Grønland, som har haft ansvaret for skoleområdet siden 1980. Historie, kultur og kontekst har stor betydning i udviklingen af uddannelsessystemer og anvendeligheden af forskellige pædagogiske og evalueringsmæssige værktøjer. Et af de grundlæggende mål var at tilpasse danske systemer til grønlandske forhold. Artiklen giver et indblik i den historiske udvikling af uddannelsessystemet, der gives en status på uddannelsesbilledet i dag, og der diskuteres muligheder og begrænsninger for at skabe et uddannelsessystem, der kan være grundlaget for et selvstændigt Grønland.