Økonomisk og monetær union i EU – motiver og resultater - Thygesen, Niels (Samfundsøkonomen, 2021)
Motiverne for og indretningen af EU’s økonomiske og monetære union (ØMU) har siden 1970 udviklet sig i et samspil mellem fagøkonomiske perspektiver og politiske præferencer, hvor de sidste synes at have grebet og forstærket nybrud i de første. Med udfordringerne fra Covid-19-pandemien er finanspolitik kommet i forgrunden, og Traktatens arbejdsdeling med pengepolitik er markant ændret.