Religion, kirke og velfærdsstat - er der en sammenhæng? - Petersen, Jørn Henrik; Petersen, Klaus (Religionsvidenskabeligt Tidsskrift, 2009)
Artiklen præsenterer en oversigt over de hidtidige forskningstilgange i forståelsen af velfærdsstaters forskelligartede opståen og udvikling, herunder religionens rolle i forklaringsmodellerne. Det følges af en præsentation af nyere tilgange, der i højere grad tillægger religionen og de religiøst betingede "sociale doktriner" en selvstændig betydning som forklarende variabel. Den sluttes med en række kritiske spørgsmål til denne nye forskningstilgang.