Hinsides sekularisme og hvad så? - Berg-Sørensen, Anders (Religionsvidenskabeligt Tidsskrift, 2006)
Artiklen behandler sekularismens forestilling om adskillelse af religion og politik ud fra én udgave af ‘post-sekularismen’. Først skitseres sekularisme som politisk doktrin i ental. Dernæst problematiseres denne sekularismeopfattelse ved at vise to former for sekularisme som politisk-retoriske strategier i flertal, en republikansk sekularisme og en liberal sekularisme, illustreret med eksempler fra den danske debat om religion og politik, folkekirke og stat. Endelig argumenteres der for at give demokratiet forrang over sekularismen.